Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g água
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 c. chá de fermento de padeiro seco - 100 g fiambre fatiado
- 100 g chourição fatiado
- 100 g paio fatiado
- 100 g bacon fatiado
- 100 g queijo fatiado
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1483.5 kJ / 354.6 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 678.3 mg