Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g azeite
- 400 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 300 g bacalhau demolhado e desfiado
- 200 g batata palha
- 6 ovos
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de sal
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Azeitonas q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1998 kJ / 478 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Massinha de camarão e amêijoas
40 Min
Esparguete com frango
40 Min
Lulas guisadas
50 Min
Bolonhesa
1 Std. 10 Min
Arroz de lulas
1 Std.
Lulas recheadas
1h 15 min
Massada de peixe
55 min
Bacalhau à Gomes Sá
1h 30min
Carne de porco à alentejana
2 Std. 30 Min
Bacalhau com natas
40 Min
Arroz de polvo
1h 15 min
Polvo à lagareiro
1h 30min