Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre, pour le moule
- 120 g de farine, tamisée de préférence et 1 c. à soupe pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 909 kJ / 217 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Fraisier
12h 45min
Crème pâtissière
15min
Génoise
1h 50 min
Fraisier à la rhubarbe
24 Std.
Mille-feuille à la crème pâtissière
5h
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4h 15min
Petits choux à la crème diplomate façon Dune blanche
2 Std. 45 Min
Ganache au chocolat
20 min
Tarte tropézienne
3h
Génoise au chocolat
45 min
Génoise aux fraises et son coulis
1h 15min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min