Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 60 g de sucre en poudre
- 3 c. à soupe d'eau
La pâte
- 560 g d'ananas au sirop, en tranches (poids net total)
- 130 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 150 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 150 g de beurre doux, fondu
- 2 c. à soupe de rhum
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40 min
Gâteau cœur à l'ananas
45 min
Gâteau aux fruits
55 min
Moelleux aux pommes
50 min
Gâteau magique à la noix de coco
1h
Gâteau magique à la noix de coco
1h 30min
Gâteau aux pêches
55 min
Quatre-quarts à l'ananas
45 min
Gâteau Émilie
45 min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40 min
Gâteau renversé à l'ananas
1h
Tarte normande
1h 25 min