Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre doux mou, et un peu pour le moule
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 4 œufs
- 140 g de sucre en poudre
- 40 g de cacao en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 545.2 kJ / 128.3 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche express au praliné
45min
Fraisier
12h 45min
Génoise
1h 50 min.
Génoise
50min
Gâteau matcha-framboise et ganache au chocolat blanc
2u. 20min
Layer cake au lemon curd
5h
Glaçage royal (Glace royale)
5min
Layer cake
1h 45min
Ganache au chocolat
20min
Génoise aux fraises et son coulis
1h 15min
Forêt-noire
2h 30min
Layer cake façon tiramisu
1h 15min