Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de sucre vanillé maison
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g de sucre glace maison
- 200 g de confiture de framboises
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 960 kJ / 227 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manneles
1hod. 30min
Gâteau marbré
2h
Génoise
1j 50 menit
Gâteau roulé à la confiture
30min
Linzer à la confiture de framboise
1u. 45min
Ganache au chocolat
20 min
Glaçage royal (Glace royale)
5min
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20min
Génoise aux fraises et son coulis
1h 15min
Génoise au chocolat
45min
Gâteau chocolat et dragées chocolat
40min
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 godz.