Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone

Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone

4.8 588 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 parts

Składniki

Le biscuit roulé
  • 4 œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 120 g de farine de blé
  • 1 pincée de sel
  • 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
La crème mascarpone et le montage
  • 40 g de sucre en poudre
  • 100 g de crème liquide 35% m.g. très froide
  • 250 g de mascarpone très froid
  • 2 pincées de vanille en poudre
  • 250 g de fraises coupées en morceaux, et quelques-unes pour la finition

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 345.9 kcal / 1458.6 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 32.6 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...