Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Aprikosen-Kuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 Stücke
Składniki
-
Schokolade150 g
-
brauner Zucker250 g
-
Eier2
-
Milch500 g
-
Mehl400 g
-
Backpulver1 ½ Pck.
-
Zimt¼ TL
-
Aprikosen (à 850 g), abgetropft, in Scheiben (5 mm)2 Dosen
-
Sahne200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
858 kJ /
205 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Heilig's Blechle!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Bananenkuchen
1 godz. 25 min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Kokos-Orangen-Muffins
45 min
Kokos-Ananas-Kuchen
1 godz. 10 min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Bananenkuchen
1 godz. 15 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1 godz. 30 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.