Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh ginger root, thinly sliced
- 500 g pork belly, skinless, cut into pieces (3 cm x 3 cm)
- 50 g rock sugar
- 25 g light soy sauce
- 25 g dark soy sauce
- 50 g rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3179 kJ / 760 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 Min
Sweet and sour pork ribs
40min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Spring onion pork ribs
1h
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Taiwanese three cup chicken
20min
Rice Wine Chicken
30min