Orangenkonfitüre

Orangenkonfitüre

4.3 173 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
5 Schraubgläser

Składniki

  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • Orangen (ca. 6 Stück), Bio, 8 Streifen Schale (à 1 x 8 cm) dünn abgeschält, in Spalten, zimmerwarm
    1300 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    40 g
  • Zitronensaft
    50 g
  • neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 2 g
Kalorie 2031 kJ / 479 kcal
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 112 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...