Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1300 g Orangen (ca. 6 Stück), Bio, 8 Streifen Schale (à 1 x 8 cm) dünn abgeschält, in Spalten, zimmerwarm
- 40 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 50 g Zitronensaft
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2031 kJ / 479 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 112 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aprikosen-Konfitüre
30min
Ananas-Ingwer-Konfitüre
35 min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 godz. 40 min
Birnen-Feigen-Konfitüre
25min
Birnenkonfitüre
20 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25min
Weintrauben-Konfitüre
30min
Quitten-Himbeer-Konfitüre
30min
Ananas-Bananen-Konfitüre
25min
Zwetschgenmus
1 Std.
Mandarinen-Gelee
30min
Kaki-Orangen-Konfitüre mit Ingwer
25min