Urządzenia i Akcesoria
Kirsch-Mandel-Konfitüre
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Sauerkirschen entsteint750 g
-
Gelierzucker 2:1500 g
-
Zitronensaft50 g
-
Kirschwasser50 g
-
Zitronensäure (5 g)1 Pck.
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
-
Mandelstifte50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubgläser
Białko
6 g
Kalorie
4005 kJ /
946 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
193 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumen-Orangen-Konfitüre
30 min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 min
Sauerkirsch-Schoko-Konfitüre
25 min
Weintrauben-Konfitüre
30 min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1 godz. 40 min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40 min
Mirabellen-Apfel-Konfitüre
25 min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 min
Pflaumen-Blaubeer-Tomaten-Konfitüre
25 min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Zwetschgenmus
1 godz.