Kirsch-Mandel-Konfitüre

Kirsch-Mandel-Konfitüre

4.4 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
3 Schraubgläser

Składniki

  • Sauerkirschen entsteint
    750 g
  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • Zitronensaft
    50 g
  • Kirschwasser
    50 g
  • Zitronensäure (5 g)
    1 Pck.
  • neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
    1 TL
  • Mandelstifte
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Schraubgläser

Białko 6 g
Kalorie 4005 kJ / 946 kcal
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 193 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...