Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Sauerkirschen, entsteint
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 50 g Zitronensaft
- 50 g Kirschwasser
- 1 Pck. Zitronensäure (5 g)
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 50 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubgläser
- Kalorie
- 4005 kJ / 946 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 193 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeergelee
25min
Aprikosen-Konfitüre
30min
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20min
Schwarzwälder-Kirsch-Konfitüre
25min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35min
Apfel-Aprikosen-Konfitüre
1h 40 min
Pfirsich-Aprikosen-Konfitüre
25min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20min
Kirschkonfitüre mit Mandellikör
40min
Brombeer-Cassis-Konfitüre
30min
Kirschkonfitüre
25min