![Poached eggs with hollandaise Poached eggs with hollandaise](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e95822cd-17a7-423f-b7c3-4fc892bd1dc5/Derivates/4ccc786a-cce2-440e-9430-8471ce007277.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hollandaise sauce
- 100 g butter, cut into cubes (1-2 cm)
- 3 egg yolks
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Poached eggs
- 1900 g water
- 4 whole eggs
- 1 bunch asparagus, woody ends trimmed
- 1 tbsp fish roe, to serve (ocean trout or salmon - see Tips)
- 1 tbsp fresh chives (chopped) or micro greens, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1324.7 kJ / 315.4 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Fruit ice cream
10 Min
Mashed potatoes
40 min
Spaghetti carbonara
35 min
Oysters Kilpatrick
15 min
Long-grain white rice
35 min
Chicken velouté meal (TM6)
45 min
Homemade nacho chips with cheese sauce
4h 15min
Brazilian cheese puffs
20 min
Easy mac and cheese
40 min
Cheese and bacon cob loaf
1 godz. 20 min
Poached eggs
25 Min
Quick fruit sorbet (TM6)
10 Min