Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 240 g water (see tip)
- 5 g dried instant yeast (approx.1 level tsp)
- 10 g icing sugar
- 500 g plain flour
- ¼ tsp fine sea salt
Soy Milk and Steaming Buns
- 1250 g water
- 100 g dried soy beans, soaked for at least 4 hours and drained (weight after draining approx. 200 g)
- ½ tsp neutral oil (e.g. vegetable oil or peanut oil)
- 50 g icing sugar, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1277.3 kJ / 305.3 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 56.7 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 111.9 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Congee
1h 30min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1h 35min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Roasted Aubergine with Oyster Mushrooms
1 godz.
He Tao Zhi Ma Hu (Sweet Walnut Sesame Soup)
35min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Black Bean Pig's Tail Soup
2h 20min
Rice Congee
4h 5min
Dried Shrimp Sambal
55min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Homemade Soy Milk
35min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5 min