Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1120 g filtered water
- 250 g dried fettuccine (egg free - see Tips)
- 1 ½ tsp salt
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 3 garlic cloves
- ½ brown onion (approx. 90 g)
- 40 g pepitas (see Tips)
- 20 g nutritional yeast (see Tips)
- 1 tbsp tahini (see Tips)
- ¼ tsp dried thyme
- ½ tsp dried basil
- 2 tsp lemon juice
- 1 tbsp sorghum flour
- 1 pinch ground black pepper
- 350 g plant-based milk of choice
- 200 g fresh brown mushrooms, cut into thin slices (5 mm)
- 2 tbsp vegan Parmesan cheese (see Tips)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1435.9 kJ / 341.9 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Potato bake
1 godz. 35 min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35min
Millet cashew stir-fry
30 min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5min
Vegan hollandaise
10min
Mushroom stroganoff
20 min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 min
Vegetable pilaf
1h
Spelt Margherita pizza
2h
Mushroom bolognaise
45 min
Savoury potato and onion bake
1h 30min
Butternut mac and cheese
45 min