Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 1120 g filtered water
- 250 g dried fettuccine (egg free - see Tips)
- 1 ½ tsp salt
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 3 garlic cloves
- ½ brown onion (approx. 90 g)
- 40 g pepitas (see Tips)
- 20 g nutritional yeast (see Tips)
- 1 tbsp tahini (see Tips)
- ¼ tsp dried thyme
- ½ tsp dried basil
- 2 tsp lemon juice
- 1 tbsp sorghum flour
- 1 pinch ground black pepper
- 350 g plant-based milk of choice
- 200 g fresh brown mushrooms, cut into thin slices (5 mm)
- 2 tbsp vegan Parmesan cheese (see Tips)
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1435.9 kJ / 341.9 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Peanut butter and cookie ice cream
13h 15min
Millet cashew stir-fry
30min
Butternut mac and cheese
45min
Jackfruit and mayo sandwich filling
5min
Mushroom stroganoff
20min
Savoury potato and onion bake
1h 30min
Sweet and sour tempeh
50min
Raw zucchini bolognaise
15min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35min
Tofu scramble
25min
Mushroom bolognaise
45min
Sweet potato lasagne
1h 20min