Blueberry brioche buns

Blueberry brioche buns

4.4 54 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
16 portions

Składniki

Dough
  • unsalted butter cut into pieces
    100 g
  • white sugar
    100 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • full cream milk
    250 g
  • plain flour
    500 g
  • egg
    1
  • egg yolks (see Tips)
    5
  • sea salt
    1 pinch
  • oil to grease
  • plain flour to dust
Filling
  • fresh blueberries or frozen blueberries, thawed and dried with paper towel
    250 g
  • icing sugar
    1 - 2 tbsp
  • cornflour
    2 tsp
  • icing sugar
    150 g
  • freshly squeezed orange juice
    35 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 182 kcal / 765 kJ
Białko 4.6 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 31.6 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 27.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...