![Blueberry brioche buns Blueberry brioche buns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/333f3e2b6d3c55e200324918ec123797/Derivates/59fa2d11bd5ecb91f182c9ff3ffa2df79412fc90.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 100 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 250 g full cream milk
- 500 g plain flour
- 1 egg
- 5 egg yolks (see Tips)
- 1 pinch sea salt
- oil, to grease
- plain flour, to dust
Filling
- 250 g fresh blueberries or frozen blueberries, thawed and dried with paper towel
- 1 - 2 tbsp icing sugar
- 2 tsp cornflour
- 150 g icing sugar
- 35 g freshly squeezed orange juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 765 kJ / 182 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 27.7 mg
Alternatywne przepisy
Sultana, apple and custard scrolls
4 godz. 30 min
Sticky buns with brown sugar glaze
2h 30min
Vanilla honey cupcakes
1h 20min
Lamingtons
1h 10min
Chocolate chip muffins
40 Min
Brioche
5 Std.
Little piggy faces
2h 30min
$250 chocolate chunk cookies
2h 30min
Sunday morning breakky bake
1 Std. 15 Min
Fatayer with cheese and mint
2h 15min
Apple fritters
1 Std.
Sultana, apple and custard pastries
2h 40 min