Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, diced
- 150 g blanched almonds
- 20 - 30 g sugar, to taste
- 3 Tbsp fresh parsley leaves
- 3 Tbsp fresh coriander leaves (opcjonalnie)
- 200 g onions, halved
- 1 pinch saffron
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 600 g chicken breasts, skinless, cut in pieces (approx. 2 cm)
- 50 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 3 medium eggs
- 8 sheets filo pastry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2471 kJ / 590 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Wholemeal Focaccia with Sautéed Vegetables (TM5)
Brak ocen
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20min
Cevapcici with Ajvar (Balkan sausage with Aubergine and Pepper Dip)
2h
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5min
Za'atar pesto
5min
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Easter Cheese Parcels (Flaounes)
1h 5min
Tuna empanada
1h 20min
Iranian Barbari
2h 30min
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Cevapcici with Tzatziki Sauce
30min
Torta Caprese
55min