Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, diced
- 150 g blanched almonds
- 20 - 30 g sugar, to taste
- 3 Tbsp fresh parsley leaves
- 3 Tbsp fresh coriander leaves (opcjonalnie)
- 200 g onions, halved
- 1 pinch saffron
- 1 tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground ginger
- ½ tsp ground coriander
- 1 ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 600 g chicken breasts, skinless, cut in pieces (approx. 2 cm)
- 50 g water
-
½
vegetable stock cube (for 0.5 l)
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - 3 medium eggs
- 8 sheets filo pastry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2471 kJ / 590 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Moroccan Harira and Chicken Soup
55min
Potato, Tomato and Kofta Gratin with Pepper Sauce
1 godz. 35 min
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 godz. 35 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 Std. 20 Min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Moroccan chicken and couscous
45 min
Goat's Cheese Flans with Yoghurt Sauce and Leeks
45 min
Moroccan sweet pastry (Briouats)
35min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min