Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moroccan Bread
- 2 tsp dried instant yeast
- 350 g plain flour
- 150 g durum wheat semolina
- 300 g water
- 1 tsp ground turmeric (opcjonalnie)
- 2 tsp fine sea salt
Spicy Beef Filling
- 100 g onions, halved
- 1 bunch fresh mint, leaves only (15 g)
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only (15 g)
- 1 bunch fresh coriander, leaves only (15 g)
- 300 g beef mince, broken up
- 1 tsp ground turmeric
- ¼ - ½ tsp ground cumin, to taste
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Spinach Fatayers
2 Std.
Flatbread (Manakish) with Za'atar
1 godz. 40 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 Std. 20 Min
Chicken Pastilla
1 godz. 25 min
Almond Honey Semolina Cake
1sa
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5 min
Tom Yum with Prawns
25 dk
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Pide with Lamb, Cinnamon, Pine Nuts and Yoghurt
2 godz. 15 min
Tuna and Olive Empanaditas
4 Std. 5 Min
Kashmiri Rice
30 dk
Pizza Capricciosa
1 godz. 35 min