Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Moroccan Bread
- 2 tsp dried instant yeast
- 350 g plain flour
- 150 g durum wheat semolina
- 300 g water
- 1 tsp ground turmeric (opcjonalnie)
- 2 tsp fine sea salt
Spicy Beef Filling
- 100 g onions, halved
- 1 bunch fresh mint, leaves only (15 g)
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only (15 g)
- 1 bunch fresh coriander, leaves only (15 g)
- 300 g beef mince, broken up
- 1 tsp ground turmeric
- ¼ - ½ tsp ground cumin, to taste
- 1 tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Mouhallabieh (milk pudding)
4 godz. 30 min
Steamed Potato Tortilla (TM5)
Brak ocen
Lemon Curd and Nectarine Tart (TM6)
3 Std. 40 Min
Chicken Pastilla
1 Std. 25 Min
Cevapcici with Ajvar (Balkan sausage with Aubergine and Pepper Dip)
2h
Date and pistachio truffles (bethith)
30min
Spiced lamb flatbread
1h 50 min.
Chicken with couscous and saffron
1h 15min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40min
Couscous with Chicken and Lamb
1 Std. 10 Min
Potato Flatbreads
12 godz.
Sultana and Cranberry Rolls
14h 25min