Urządzenia i Akcesoria
Eggnog Ice Cream
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 50 min
8 portions
Składniki
-
whole milk370 g
-
double cream350 g
-
caster sugar70 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
dark rum (opcjonalnie)3 Tbsp
-
vanilla bean paste1 tsp
-
cinnamon sticks broken in pieces2
-
ground nutmeg¼ tsp
-
whole nutmeg grated, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
1096 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Persian Flatbreads
1 Std. 45 Min
Caramelised sherry vinaigrette
25 Min
Creamy Tomato Soup; Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1 Std. 40 Min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1 Std. 30 Min
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11 Std. 10 Min
Tequila Refresher
5 Min
Cucumber Gin Granita
45 Min
Gnocchi with Taleggio Cheese
1 Std. 40 Min
Crème Pâtissière
15 Min
Tropical Cocktail
10 Min
Caramelised White Chocolate Bark
18 Std.
Christmas Morning Sticky Buns
17 Std. 50 Min