Eggnog Ice Cream

Eggnog Ice Cream

3.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 50 min
8 portions

Składniki

  • whole milk
    370 g
  • double cream
    350 g
  • caster sugar
    70 g
  • egg yolks from medium eggs
    6
  • dark rum (opcjonalnie)
    3 Tbsp
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • cinnamon sticks broken in pieces
    2
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • whole nutmeg grated, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 262 kcal / 1096 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...