Eggnog Ice Cream
TM6 TM5

Eggnog Ice Cream

3.4 (5 ocen)

Składniki

  • 370 g whole milk
  • 350 g double cream
  • 70 g caster sugar
  • 6 egg yolks, from medium eggs
  • 3 Tbsp dark rum (opcjonalnie)
  • 1 tsp vanilla bean paste
  • 2 cinnamon sticks, broken in pieces
  • ¼ tsp ground nutmeg
  • whole nutmeg, grated, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1096 kJ / 262 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
20 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy