Urządzenia i Akcesoria
Eggnog Ice Cream
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 50 min
8 portions
Składniki
-
whole milk370 g
-
double cream350 g
-
caster sugar70 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
dark rum (opcjonalnie)3 Tbsp
-
vanilla bean paste1 tsp
-
cinnamon sticks broken in pieces2
-
ground nutmeg¼ tsp
-
whole nutmeg grated, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
1096 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Welsh 'Rabbits'
20 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Caramel Monster Mud Dip
15 min
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
11 godz. 10 min
Lemon Sorbet
8 godz. 30 min
Quick Fruit Sorbet
10 min
Berry Mousse
4 godz. 50 min
Hollandaise Sauce
15 min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 godz. 40 min
Black Forest Trifle
1 godz. 45 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Torta Caprese
55 min