Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Parmesan, in Stücken
- 50 g Schalotten
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 400 g Wasser
- 100 g Weißwein, trocken
- 200 g Sahne
- 20 g Speisestärke
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1947 kJ / 465 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weißwein-Suppe
30 Min
Kräuterschaumsuppe mit Knoblauchcroutons
25 min
Brunnenkresse-Süppchen
30 Min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 Min
Weißweinsuppe
45 Min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40 Min
Käsesuppe
35 Min
Parmesancreme
5 min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40 Min
Gorgonzola-Sauce
20 min
Rosenkohl-Parmesan-Cremesuppe mit mariniertem Roastbeef
50 Min
Paprikasüppchen mit Basilikumschaum
35 Min