Pizza Bianca mit zweierlei Belag (Langzeitgare)

Pizza Bianca mit zweierlei Belag (Langzeitgare)

4.7 80 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 21 godz. 20 min
8 Portionen

Składniki

Pizzateig
  • Wasser kalt
    325 g
  • Weizenmehl, griffig etwas mehr zum Bemehlen
    500 g
  • frische Germ
    5 g
  • Salz
    10 g
  • Olivenöl
    20 g
Belag und Fertigstellung
  • Rapsöl zum Einfetten
  • Ricotta
    250 g
  • Mozzarella in Scheiben
    250 g
  • Parmesan geraspelt
    50 g
  • Blattspinat, TK aufgetaut, ausgedrückt
    200 g
  • Knoblauchzehen (opcjonalnie) in dünnen Scheiben
    2
  • Pinienkerne
    40 g
  • Feta in Würfeln
    150 g
  • Salz
    6 Prisen
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    4 Prisen
  • Olivenöl zum Beträufeln
    2 - 4 EL
  • Schinken in Scheiben
    200 g
  • Rosmarin, frisch Nadeln fein gehackt
    1 - 2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1366 mg
Białko 27 g
Kalorie 2286 kJ / 546 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...