![Pizza Bianca mit zweierlei Belag (Langzeitgare) Pizza Bianca mit zweierlei Belag (Langzeitgare)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a3e0fde-b3a7-4591-8468-448791907368/Derivates/4db34c19-8528-4b63-9f7f-927e742dea15.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 325 g Wasser, kalt
- 500 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 5 g frische Germ
- 10 g Salz
- 20 g Olivenöl
Belag und Fertigstellung
- Rapsöl zum Einfetten
- 250 g Ricotta
- 250 g Mozzarella, in Scheiben
- 50 g Parmesan, geraspelt
- 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 2 Knoblauchzehen, in dünnen Scheiben (opcjonalnie)
- 40 g Pinienkerne
- 150 g Feta, in Würfeln
- 6 Prisen Salz
- 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 - 4 EL Olivenöl zum Beträufeln
- 200 g Schinken, in Scheiben
- 1 - 2 EL Rosmarin, frisch, Nadeln fein gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2286 kJ / 546 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1366 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Italienische Tomatensauce
2h 5min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min
Türkisches Fladenbrot
1 godz. 50 min
Pitabrote
2 Std.
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14ωρ.
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2 godz. 45 min
Pizza vier Jahreszeiten
1 Std. 30 Min
Brötchensonne
2 Std.
Weizenbrot Betty
4h 35min
Marillen-Topfentorte mit Streuseln
1 godz. 40 min
Apfelkuchen mit Weinteig
1 Std. 15 Min
Pizza Prosciutto
35min