Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 325 g Wasser, kalt
- 500 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr zum Bemehlen
- 5 g frische Germ
- 10 g Salz
- 20 g Olivenöl
Belag und Fertigstellung
- Rapsöl zum Einfetten
- 250 g Ricotta
- 250 g Mozzarella, in Scheiben
- 50 g Parmesan, geraspelt
- 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 2 Knoblauchzehen, in dünnen Scheiben
- 40 g Pinienkerne
- 150 g Feta, in Würfeln
- 6 Prisen Salz
- 4 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 - 4 EL Olivenöl zum Beträufeln
- 200 g Schinken, in Scheiben
- 1 - 2 EL Rosmarin, frisch, Nadeln fein gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2286 kJ / 546 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1366 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schnelle Salami-Pizza mit Käserand
1 Std. 50 Min
Mohnblume
2h 20min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Garstner Drahdiwaberl (Nussstangerl)
2h 45min
Langsemmerl mit Mohn und Sesam (Übernachtgare)
14 Std.
Pikante Tarte mit Thunfisch, Eiern und Kapern
1h 10min
Pizza vier Jahreszeiten
1 Std. 30 Min
Zuckerreinkerl
2h 50min
Superschnelle Pizza Margherita
45 Min
Kärntner Kasnudln
1 Std. 45 Min
Brötchensonne
2h
Pizza Prosciutto
35 Min