![Feurige Grabsteine Feurige Grabsteine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5cdd4e91-b30b-454a-b60e-bf4ef4c205d6/Derivates/b78b033d-7d44-4b55-8450-05bf11bc9847.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Wasser
- 120 g Crème fraîche
- 2 Eidotter
- 10 g frische Germ
- ½ TL Zucker
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 125 g Butter, in Stücken
- 1 TL Paprikapulver
- 2 TL Cayennepfeffer
- 1 TL Salz
- 1 Ei (Größe M)
- 2 - 3 TL Mohnsamen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 224 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Butternockerl
40 Min
Zottelige Kokosmonster
9 Std. 30 Min
Spiegelei-Nester
1h 20min
Gebackene Schinkenfleckerl
1 Std.
Brezerl
9 godz. 10 min
Mohnflesserl aus Dinkel
1 Std. 50 Min
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2 Std.
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Knödelgugelhupf mit Schinken, Tomaten und Oliven
55 Min
Knoblauchknochen
1 Std.
Handsemmerl
10 Std. 55 Min
Salzstangerl
1 Std. 25 Min