Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocante de noz
- 100 g noz
- 30 g manteiga s/ sal
- 10 g natas
- 30 g açúcar amarelo
Sobremesa de abóbora
- 750 g abóbora (manteiga ou Hokkaido, etc.), cortada em pedaços
- 200 g açúcar
- 2 cravinhos
-
40
g sumo de laranja (1 unid. aprox.)
lub 30 g sumo de limão (1 unid. aprox.) - 5 bolachas de manteiga
-
150
g kaymak (ver dica)
lub 150 g crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3002.4 kJ / 717.6 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 87.7 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 502.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mimosas
25min
Menu: Sopa de couve-flor com espinafres & Peixe com puré de abóbora
45min
Cogumelos recheados com queijo picante
40min
Panquecas de legumes sem glúten com molho de iogurte e ervas aromáticas
1h
Perna de borrego assada com batatas e molho de hortelã
3 Std.
Bolo de lima com molho de morango
50min
Tiramisu de framboesa
10 Std. 30 Min
Molho Inglês
Brak ocen
Bavaroise de café
4u. 45min
Sopa de ovo
40min
Empadão de batata-doce
35min
Tarte de maçã com crumble e merengue vegan
1h 45min