Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cabezas de ajos peladas
- 5 clavos
- 3 pimientas de Cayena secas enteras
- 8 - 10 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 cucharadas de pimentón dulce
- 1 cucharada de pimentón picante
- 1 cucharada de pimienta molida
- 2 cucharadas de orégano seco
- 1 cucharada de tomillo seco
- 1 cucharada de sal
- 200 g de aceite de girasol
- 200 g de vinagre
- 500 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 9389 kJ / 2246 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 199.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 2411 mg
Alternatywne przepisy
Papas arrugadas con carajacas y mojo picón
25h
Bacalao con salsa tártara (HESTAN CUE)
20 min
Mojo verde
10min
Alioli
10min
Mayonesa
5min
Mejillones con patatas fritas (Moules frites)
30 min
Entraña de ternera con chimichurri (HESTAN CUE)
30 min
Salsa cóctel
5min
Salsa de yogur masala (Raita masala) - India
5min
Mojo picón
5min
Salsa brava
10min
Patatas bravas en tempura
1 godz. 10 min