Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Huevos duros
- 250 g de agua
- 24 huevos de codorniz
Bechamel
- 25 g de aceite de oliva
- 50 g de mantequilla
- 80 g de harina de trigo
- 400 g de leche
- 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 - 3 pellizcos de sal
Rebozado y fritura
- 100 g de pan rallado
- 2 huevos batidos
- 300 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 470 kJ / 112 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 121.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetas de salmón
9h 15min
Croquetas de piquillos
9h 15min
Croquetas de mejillones en escabeche
5h
Champiñones empanados con salsa de cabrales
30 min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9 Std. 30 Min
Croquetas de gorgonzola y nata con salsa de cereza
9 Std. 10 Min
Tigres
1h
Salsa de queso azul
10 min
Croquetones de picadillo de chorizo
9h 15min
Croquetas de gambas
9 Std. 10 Min
Patatas con salsa de cabrales
50 min