Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 40 g di Parmigiano Reggiano
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 20 g di carota a pezzi
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di carne trita di maiale
- 50 g di carne trita di pollo
- 60 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 uovo
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Terminare la preparazione
- 2 uova
- farina q.b.
- pangrattato q.b.
- 50 olive verdi denocciolate ascolane
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 405.9 kJ / 97 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Pomodori ripieni di riso basmati
1h
Bomboloni croccanti con crema
5 godz. 30 min
Maritozzo romano
11h
Tordelli lucchesi
2h 30min
Polpette danesi
50min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1 godz. 20 min
Pasta all'uovo
1h
Tortelli di patate e ricotta
1 godz. 20 min
Buffalo Chicken Spring Rolls
1 Std. 30 Min
Polpette di polpo al profumo di limone e pepe verde
1h
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Ravioli lucani
1h