![Olive all'ascolana Olive all'ascolana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E7EBC703-5468-4E93-BC93-ACDD0B0B21A2/Derivates/9604b973-5cb2-43df-a7b3-01938c15389f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 40 g di Parmigiano Reggiano
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 20 g di carota a pezzi
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di carne trita di maiale
- 50 g di carne trita di pollo
- 60 g di vino bianco secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 uovo
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Terminare la preparazione
- 2 uova
- farina q.b.
- pangrattato q.b.
- 50 olive verdi denocciolate ascolane
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 405.9 kJ / 97 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Cantucci
1 Std. 50 Min
Pasta all'uovo
1 Std.
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Castagnole ripiene
14 godz.
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1 Std.
Tortellini alla bolognese
1 Std. 20 Min
Panettone gastronomico natalizio
7 godz.
Castagnole
1 Std. 20 Min
Diplomatica
3 Std. 30 Min
Piccoli tramezzini farciti
50 min
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 min