![Fagottini al profumo di mare Fagottini al profumo di mare](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E3EF613A-AA2C-44FB-9947-6FE006AC09DC/Derivates/CA2BC526-CF3C-4C81-9EF2-D08E9F3330F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dose di pastella per crêpes, come da Libro "Le mie ricette con Bimby"
- 1 spicchio di aglio mondato
- 2 filetti di acciuga sotto sale
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
- 150 g di calamaretti
- 100 g di gamberetti sgusciati
- 50 g di vino bianco (tipo Prosecco)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 200 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 2 cucchiai di Parmigiano reggiano grattugiato
- 8 - 10 fili di erba cipollina fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 2669 kJ / 638 kcal
- Białko
- 34.4 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4 Std.
Crêpes agli asparagi e salmone
2h 30 min
Mitili ripieni alla ligure
1 Std. 50 Min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1 Std. 20 Min
Ravioli di patate e gamberi
1 Std. 20 Min
Ravioli al radicchio
1 Std. 10 Min
Garganelli chiodini e patate
50 Min
Fagottini al profumo di mare
1 godz. 40 min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Coppe di mascarpone al croccante
3h 15 min
Éclair alla crema di limone
4 Std.
Tempura di verdure
25min