Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g beringela s/ casca, cortada em pedaços
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 500 g tomate chucha cortado em pedaços
- ½ c. chá de colorau
- 1 c. chá de açúcar
- 500 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta preta
- Croutons q.b. p/ servir
- Orégãos q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 843.7 kJ / 201.7 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 54.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de curgete com cebolinho
40min
Sopa de cogumelos e couve roxa
1h
Creme de abóbora e tomate
35 Min
Creme de castanha e aipo
40min
Creme de curgete
20 min
Creme de curgete e kale
45min
Sopa de beterraba
40min
Creme de cogumelos
30min
Sopa de amêndoa
45min
Sopa de beringela e pimento
40min
Creme de castanha e caril
50min
Creme de aipo e maçã
30min