Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 350 g Apfelsaft
- 750 g Quitten, geschält, entkernt, in Stücken (siehe Tipp)
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zitronensäure (siehe Tipp) (opcjonalnie)
-
¼ - ½
TL Kardamom, gemahlen (opcjonalnie)
lub ¼ - ½ TL Zimt, gemahlen (opcjonalnie) - 800 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 609 kJ / 146 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Traubengelee
1 Std.
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1h 5 min
Orangenmarmelade "Die Englische"
1 godz. 10 min
Hollerkoch
2h 50min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 Std. 50 Min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Kirschenchutney
1h 5 min
Heidelbeermarmelade
55 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1 Std. 20 Min