Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 30 g manteiga
- 250 g espargos verdes cortados em pedaços
- 500 g água
- 100 g vinho branco
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha - 200 g batata cortada em pedaços
- 1 pitada de sal
- 100 g natas
- 1 pitada de pimenta
Rolinhos
- 12 espargos verdes
- 1 folha de massa filo
- 50 g manteiga derretida
- Azeite q.b. p/ pincelar
- Croutons q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 361 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45min
Creme de cogumelos
20 λεπτ.
Creme de couve-flor
45min
Rolinhos de linguado, puré de aipo e espargos
45min
Sopa fria de milho e espargos laminados
35min
Creme de espargos e vieiras
45min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Creme de espargos com parmesão
30 λεπτ.
Vichyssoise de espargos
40 Min
Creme de couve-flor com pinhões
40 Min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2 Std. 25 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45min