Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g cebola cortada em pedaços
- 20 g coentros
- 10 g azeite
- 500 g ervilhas congeladas
-
600
g água
lub 600 g caldo de legumes - 1 ½ c. chá de sal
-
Rebentos de ervilha
lub Sementes de abóbora q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1299.2 kJ / 310.5 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 49.7 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 18.4 g
- Sód
- 1775.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de couve-flor
45 min
Creme de feijão-branco com espinafres
30 min
Gaspacho de beterraba
50 min
Creme de feijão branco e cogumelos
1 godz. 15 min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35 min
Creme de ervilhas e rúcula
45 min
Creme de couve-flor e manjericão
45 min
Creme de ervilhas e hortelã
35 min
Sopa de alface
35 min
Sopa de brócolos e rúcula
40 min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Creme de ervilhas
40 min