Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chalota
- 300 g alho-francês cortado em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g azeite
- 400 g cogumelos frescos cortados em quartos
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 pitada de pimenta
- 100 g água
- 250 g leite evaporado
- 1 c. sopa de tomilho seco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 607.8 kJ / 145.3 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 60.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45min
Creme de cogumelos
20 min
Sopa de tomate e beringela
35 Min
Creme de abóbora e tomate
35 Min
Creme de cogumelos
1h 20 min
Creme de cogumelos
45min
Creme de cogumelos
30min
Sopa de cogumelos
1h 15 min
Creme de feijão branco e cogumelos
1h 15 min
Creme de castanha e caril
50min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50min
Creme de batata-doce e leite de coco
45min