![Focaccia ai cicinielli Focaccia ai cicinielli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9BBA5F78-B4CE-40AC-A090-F2C3500187EF/Derivates/7624DE02-CD28-45B0-A53D-95389ADFBCD3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 260 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato - 20 g di olio di oliva + q.b.
- 500 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 ½ cucchiaino di sale
Farcitura
- ½ spicchio di aglio
- 2 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 1 pizzico di origano secco
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 100 - 150 g di pesce piccolo misto (tipo paranza) pulito
- 5 - 6 pomodori ciliegino a metà
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2611 kJ / 624 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 101.2 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia croccante
2h 10min
Pizza Margherita
2h
Pane alle olive
2 Std. 20 Min
Pane tipo ciabatta
26h
Calzone dolce di ricotta
1 Std. 40 Min
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4h 5min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 Min
Pizzette alle erbe aromatiche
1 Std. 35 Min
Pane pugliese
29h 20min
Focaccia al profumo di timo
1h 55min
Pizza Margherita e basilico
2h 10min
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min