Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de beurre, mou, en morceaux
- 350 g de poire Williams, avec la peau, épépinées et en dés (3 cm)
- 200 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure fraîche
lub 1 c. à café de levure sèche - 300 g de farine pour pizza
- 200 g de farine de seigle
- 1 ½ c. à café de sel
- 150 - 200 g de gorgonzola, émietté (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de patates douces et brochette de poulet
30 min
Madeleines au chocolat
30 min
Risotto au poireau
40 min
Riz à la tomate
30 min
Gâteau de Pâques
1 godz. 45 min
Tarte aux épinards
55 min
Tarte aux légumes
25 min
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 30min
Focaccia croustillante
2 godz. 10 min
Gâteau à l'Ovo
55 min
Chou frisé à la crème et spätzlis
35 min
Tresse au beurre à 6 brins
2h 35min