Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levain
- 100 g de farine pour pizza
-
15
g de levure fraîche
lub 1 ½ c. à café de levure sèche - 50 g eau
Pâte
- 80 g de noisettes émondées, décortiquées
- 60 g sucre
- 220 g de beurre, mou, en morceaux, et un peu pour le moule
- 100 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 œuf
- 3 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 250 g de farine
- 50 g de liqueur de cerise, par ex. Maraschino
Terminer la préparation
- 2 - 3 c. à soupe sucre glace
- 70 g miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammekueche aux lardons et herbes aromatiques
1h
Spätzlis à la grisonne (2 portions)
45min
Bonhomme en pâte
2h 10min
Mini focacce fantaisie
2h 5min
Demi-sphères choco-vanille et cœur de framboises
Brak ocen
Pain ciabatta
1h 45min
Roulade au citron
3h
Polenta tessinoise
45min
Focaccia aux anchois
1h 45min
Muffins au lard
50min
Gâteau de Linz
1h
Tresse au beurre à 6 brins
2h 35 min