Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levain
- 100 g de farine pour pizza
-
15
g de levure fraîche
lub 1 ½ c. à café de levure sèche - 50 g eau
Pâte
- 80 g de noisettes émondées, décortiquées
- 60 g sucre
- 220 g de beurre, mou, en morceaux, et un peu pour le moule
- 100 g de crème à fouetter, 30-40 % de matière grasse
- 1 œuf
- 3 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel
- 250 g de farine
- 50 g de liqueur de cerise, par ex. Maraschino
Terminer la préparation
- 2 - 3 c. à soupe sucre glace
- 70 g miel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la rhubarbe
36hod. 25min
Crème au jus de pomme
4h 15min
Croissants viennois
1 Std. 30 Min
Tourte aux noix de l'Engadine
1h 15min
Sauce automnale
10min
Focaccia croustillante
2hod. 10min
Gâteau aux carottes argovien
2 Std.
Biscuits aux noix
1h 15min
Läckerli de Bâle
1sa 10 dk
Glace au yogourt et à la pêche
20min
Fougasse aux olives
2 Std. 20 Min
Risotto au safran de Mund
45min