Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de mozzarella, égouttée, en dés
Pâte
- 330 g de lait
- 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
- 1 c. à café de sucre
- 1 ½ c. à café de sel
- 20 g de beurre
- 550 g de farine
Garniture et finitions
- ½ c. à café de poivre noir, moulu
- 400 g de tomates pelées en dés, en boîte
- 1 c. à soupe d'assaisonnement à l'italienne
- ½ c. à café de sel
- 220 g d'épinards en branches, surgelés, décongelés puis essorés
- 100 g de jambon cuit, en dés (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 1061 kJ / 253 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau des rois
2j 15 menit
Escargots aux légumes farcis
45 min
Gâteau des rois
1h 55min
Duo de mini-tresses au beurre
2 Std. 10 Min
Lasagnes classiques
2h
Madeleines
1h
Pain ciabatta
1h 45 min
Pain au vin rouge et aux noix
15h 30min
Focaccia à la farine d'épeautre
2h 30 min
Focaccia croustillante
2 Std. 10 Min
American apple pie
1h 20 min
Pâte de base pour pain
24h 30min