Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Gouda, mittelalt, in Stücken
- 350 g Porree, in Stücken (2 cm)
- 300 g Hokkaido-Kürbis, in Stücken
- 30 g Pflanzenöl
- 350 g Hackfleisch, gemischt
-
4
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 3 TL Majoran, getrocknet
- 2 Lorbeerblätter
- 250 g Milch, 3,5% Fett
- 600 g Wasser, kochend heiß
- 100 g Crème fraîche
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2421 kJ / 578 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hack-Bohnen-Klopse mit Schupfnudeln und Rahmsauce
1 Std.
Hackbällchen-Suppe
35 min
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40 min
Tomatensuppe mit Hähnchen
45 min
Mett-Porree-Suppe
40 min
Hack-Käse-Rolle
1 Std.
Feta-Cremesuppe
35 min
Hähnchengulasch mit Frischkäsesauce
30min
Kartoffelauflauf mit Cabanossi
1 Std. 15 Min
Puten-Auflauf mit Spätzle
1h 10 min
Brot-Leberkäse-Auflauf
1 Std.
Hackbällchen-Reis-Topf
40 min