Pizza diavola

Pizza diavola

4.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 portions

Składniki

Pâte
  • 220 g d'eau
  • 1 c. à café de sucre
  • 20 g de levure fraîche
    2 c. à café de levure sèche, (env. 8 g)
  • 400 g de farine pour pizza
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge pour huiler
  • 1 c. à café de sel
Garniture
  • 200 g de mozzarella en morceaux (2-3 cm)
  • 150 g de chorizo en dés
  • 20 g d'huile d'olive extra vierge selon les goûts
  • 250 g de tomates dattes épépinées et coupées en deux
  • 1 c. à café de sel

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 931 kcal / 3895 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 108 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...