
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre
-
20
g de levure fraîche
lub 2 c. à café de levure sèche (env. 8 g) - 400 g de farine pour pizza
- 20 g d'huile d'olive extra vierge pour huiler
- 1 c. à café de sel
Garniture
- 200 g de mozzarella en morceaux (2-3 cm)
- 150 g de chorizo en dés
- 20 g d'huile d'olive extra vierge selon les goûts
- 250 g de tomates dattes épépinées et coupées en deux
- 1 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 931 kcal / 3895 kJ
- Białko
- 47 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Węglowodany
- 108 g