Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Schweinehackfleisch
- 200 g fetter Speck, gewolft (siehe Tipp)
- 150 g Eiswürfel
- ½ TL Backpulver
- 1 geh. TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- ½ TL Muskatblüte (Macis), gemahlen
- ¼ TL Ingwer, gemahlen
- ½ TL Zitronenschale, fein abgerieben
- 1 TL Röstzwiebeln
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bayerischer Leberkäse
14 godz. 30 min
Nudelteig
1 Std.
Krustenbraten mit Malzsauce
2 godz. 40 min
Geflügelaufschnitt
12 Std.
Selbstgemachter Halloumi
3h 15min
Fleischkäse mit Röstzwiebeln
55 Min
Bratenpaste
3u.
Feine Streichwurst
14 godz. 30 min
Kalbsleberwurst im Glas
5h 40 min
Leberkäse Pizza Style
2 godz. 40 min
Leberknödel
55 Min
Ghee - geklärte Butter
50 min