Urządzenia i Akcesoria
Weißwurst aus dem Glas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Gläser
Składniki
-
Schweinehackfleisch300 g
-
fetter Speck gewolft (siehe Tipp)200 g
-
Eiswürfel150 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 geh. TL
-
Pfeffer½ TL
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Muskatblüte (Macis), gemahlen½ TL
-
Ingwer, gemahlen¼ TL
-
Zitronenschale fein abgerieben½ TL
-
Röstzwiebeln1 TL
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
10 g
Kalorie
1619 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
54 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tolle Wurst!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lachsbratwurst
3h 15min
Altbayerischer Leberkäse
25h 5min
Krustenbraten mit Malzsauce
2h 40min
Gewürzpaste für Fleischbrühe
45min
Mayonnaise
5min
Fleischkäse mit Röstzwiebeln
55min
Geflügelbratwurst
3h 30min
Lyoner
12h
Kalbsleberwurst im Glas
5h 40min
Gefüllte Leberkäse-Muffins
2h
Pulled Beef Marmelade
1h 25min
Leberkäse Pizza Style
2h 40min