Urządzenia i Akcesoria
Weißwurst aus dem Glas
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 Gläser
Składniki
-
Schweinehackfleisch300 g
-
fetter Speck gewolft (siehe Tipp)200 g
-
Eiswürfel150 g
-
Backpulver½ TL
-
Salz1 geh. TL
-
Pfeffer½ TL
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Muskatblüte (Macis), gemahlen½ TL
-
Ingwer, gemahlen¼ TL
-
Zitronenschale fein abgerieben½ TL
-
Röstzwiebeln1 TL
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Glas
Białko
10 g
Kalorie
1619 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
54 g
Błonnik
0.1 g
Węglowodany
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Tolle Wurst!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Lachsbratwurst
3 godz. 15 min
Altbayerischer Leberkäse
25 godz. 5 min
Krustenbraten mit Malzsauce
2 godz. 40 min
Gewürzpaste für Fleischbrühe
45 min
Mayonnaise
5 min
Fleischkäse mit Röstzwiebeln
55 min
Geflügelbratwurst
3 godz. 30 min
Lyoner
12 godz.
Kalbsleberwurst im Glas
5 godz. 40 min
Gefüllte Leberkäse-Muffins
2 godz.
Pulled Beef Marmelade
1 godz. 25 min
Leberkäse Pizza Style
2 godz. 40 min