Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Dosen geschälte Tomaten in Tomatensaft (Abtropfgew. à 240 g), siehe Tipp
- 100 g Schalotten, geschält und halbiert
- 7 Knoblauchzehen, geschält und halbiert
- 30 g Sonnenblumenöl
- 100 g weicher, brauner Zucker (z.B. Muscovado-Zucker)
- 100 g Sherryessig
- 2 Orangen, ausgepresst
- 40 g Worcester-Sauce
- 100 g Kaffee, aufgebrüht
- 50 g Honig
- 1 Chilischote
- 2 TL Rauchsalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Flasche
- Kalorie
- 1811 kJ / 434 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 110 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotweinbutter
3 Std. 20 Min
Tomaten-Ketchup
1 godz. 30 min
Zwiebel-Chutney
40min
Kräuter-Mayonnaise
10 min
Safran-Aioli
40min
Zwiebel-Rotwein-Butter
30min
Rote Zwiebel Marmelade mit Vanille und Hot Coffee Spice
45 Min
Zwiebel-Physalis-Chutney
2h 45min
Curry-Ketchup
35 min
Whiskey-Senf
35 min
Tomatenkern-Konfitüre
25min
Aioli, klassisch
10 min