Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucchiai di farina tipo 00
- ½ dose di pasta frolla (vedere consigli)
- 10 g di burro
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte intero
- 40 g di zucchero
- 2 tuorli
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 60 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1665 kJ / 398 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata con crema di ricotta al lime e cocco (senza glutine)
2h 20min
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2h
Crema pasticcera
15 Min
Pasta frolla
1 godz. 50 min
Albumi montati a neve
5 min
Tartellette al cioccolato bianco e frutti di bosco
27 Std.
Charlotte di cioccolato e vaniglia
11h 20min
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min
Torta magica
4h
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 min
Crema chantilly
35min