Wersje kompatybilne
Pappardelle alla curcuma con fagiolini e mandorle (per 2 persone)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pappardelle alla curcuma
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova
- 1 cucchiaio di curcuma in polvere
Pesto di mandorle
- 50 g di mandorle pelate
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 80 g di fagiolini verdi freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4010 kJ / 958.5 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50min
Trofie fave, asparagi e pancetta
40min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1h 20min
Fusilli ai carciofi e piselli
30min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30min
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2h
Pasta con fave e mazzancolle al curry
1h 10 min
Farfalle risottate asparagi e pomodorini
40min
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Orecchiette con zucca, porcini e noci
3 Std. 30 Min
Linguine con pesto di noci e broccoli
35min