Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paprika-Zwiebel-Topping
- 70 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Mandeln
- 1 orange Paprika, klein, in Stücken
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 20 g Olivenöl
Kartoffelgulasch und Fertigstellung
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 700 g Kartoffeln, in Stücken (4 cm)
- 30 g Zitronensaft
- 550 g Wasser
- 20 g Tomatenmark
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 2 TL Paprika edelsüß
- 150 g Erbsen, TK
- Salz zum Abschmecken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1503 kJ / 359 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsen "Alentejo-Style"
40min
Nudel-Porree-Topf
25min
Dinkel-Gemüse-Topf mit Sojawürstchen
1h 30min
Mediterranes Reisgericht
1h
Vegetarisches Chili
1h 5min
Pasta mit Kichererbsen
35min
Chili-Bohnen-Reis
35min
Kichererbsen-Eintopf
30min
Kartoffel-Paprika-Gulasch
45min
Scharfer Kartoffel-Paprika-Topf mit Räuchertofu
2h
Bunte Gemüsepaella
45min
Arabischer Eintopf Koshari
35min