Griechisches Kartoffelgulasch

Griechisches Kartoffelgulasch

3.1 759 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

Paprika-Zwiebel-Topping
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Mandeln
    30 g
  • orange Paprika klein, in Stücken
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Olivenöl
    20 g
Kartoffelgulasch und Fertigstellung
  • Zwiebeln halbiert
    120 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    30 g
  • Kartoffeln in Stücken (4 cm)
    700 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Wasser
    550 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Paprika edelsüß
    2 TL
  • Erbsen, TK
    150 g
  • Salz zum Abschmecken

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 1503 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 8.2 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...