Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Butter zum Einfetten
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 300 g Kartoffeln, in Stücken (3 cm)
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 5 Eier
- 10 g Speisestärke (2 TL)
- 50 g Sahne
- 200 g Mehl
Belag und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 100 g Chorizo, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- 50 g Tomatenmark
- 50 g Wasser
- ¼ TL Pfeffer
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 200 g Tomaten, in Scheiben (1 cm)
- ¼ TL Muskat
- 200 g Gouda, in Würfeln (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1119 kJ / 267 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelpizza
1h 10min
Spinatcrumble mit Käsestreuseln
1 godz.
Zucchinikuchen
1 godz.
Gemüsebiskuit vom Blech
35p
Spinatpfannkuchen vom Blech
35p
Spinat-Pizza mit Ei
1h 45min
Paprika-Feta-Tarte
1 godz.
Gemüse-Pizza mit Spiegelei
1h 35min
Quiche Hawaii
50min
Kartoffel-Zucchini-Tarte
1h 10min
Gemüsepuffer vom Backblech
40 Min
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1 godz.