Chimichangas

Chimichangas

4.7 187 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • 150 g de pimiento rojo en trozos
  • 150 g de pimiento verde
  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 2 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 500 g de pechuga de pollo sin piel (en dados de 2-3 cm)
  • 1 sobre de condimento mexicano para fajitas y tacos
  • 30 g de tomate concentrado
  • 8 tortillas de trigo
  • 100 - 150 g de aceite para freír
  • 200 - 250 g de lechuga romana, cortada en juliana
  • 2 - 3 tomates maduros cortados en dados (1,5 cm)
  • 1 aguacate en medias rojadas
  • 100 - 150 g de crème fraîche

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 770 kcal / 3217 kJ
Białko 36.8 g
Tłuszcz 47.2 g
Węglowodany 49.4 g
Błonnik 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...