Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 100 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 200 g plain flour, plus extra to dust
- 50 g cold water
- 1 pinch sea salt
Caramel and filling
- 150 g caster sugar
- 70 g unsalted butter, cold, cut into pieces
- 1030 g water
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- 8 Granny Smith apples, peeled and cut into sixths (see Tips)
- 1 tbsp vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1535.7 kJ / 367 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 23.9 mg
Alternatywne przepisy
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min
New York-style cheesecake with strawberry sauce
26 godz. 10 min
Traditional crème brûlée
25u.
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
3u. 15min
Bern-style Rösti (TM6)
40 Min
Elly Berryman's plum shortcake
1 Std.
Mushroom and sauerkraut pierogi
2h 30min
Panna cotta
6h 15min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Shortcrust pastry with lard
35 Min
Cherry and peach loaf
1h 55min