Urządzenia i Akcesoria
Tarte tatin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra to grease100 g
-
plain flour plus extra to dust200 g
-
cold water50 g
-
sea salt1 pinch
Caramel and filling
-
caster sugar150 g
-
unsalted butter cold, cut into pieces70 g
-
water1030 g
-
freshly squeezed lemon juice1 tsp
-
Granny Smith apples peeled and cut into sixths (see Tips)8
-
vinegar1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
23.9 mg
Białko
3.1 g
Kalorie
1535.7 kJ /
367 kcal
Tłuszcz
17.7 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
49.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 Min
Sous-vide duck breast with green chilli (Chef Degan)
2 Std. 40 Min
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
1 Std.
Caesar Dressing
10 Min
Duck Confit Parmentier Maple-Scented
15 Std. 55 Min
Miso Fudge
2 Std.
Asturian rice pudding
1 Std.
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 Std. 30 Min
Spiced pear jam and chorizo
1 Std. 35 Min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 Std.
Elly Berryman's plum shortcake
1 Std.