![Lemon Caper Aioli Lemon Caper Aioli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/df19e2402d28aab7ba1071137c37fc5d/Derivates/21c774edaf35db21cb013f6cc2a33eda7ac8ff9c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g vegetable oil
- 1 lemon
- 1 - 2 garlic cloves
- 1 - 2 tsp capers, pickled, drained, to taste
- 2 egg yolks, from large eggs
- 2 tsp Dijon mustard
- ⅛ tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1880.9 kJ / 449.6 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 49.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 110.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aïoli
5 min
Elderflower Basil Gin Fizz
10 Min
Green Goddess Dressing (Bill Yosses)
20 Min
Hoisin Honey BBQ Sauce
30 Min
Onion Skin Broth
1 Std. 5 Min
Beer Pickles
24 godz. 20 min
Lemon Caper Aioli
10 Min
Blood Orange Balsamic Vinaigrette
5 min
Caesar Dressing
10 Min
Eggcellent Caeser Dressing
10 Min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1 Std.
Carrot, Miso and Ginger Dressing
5 min