Urządzenia i Akcesoria
Polenta, mandarin and almond cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions
Składniki
-
320 g oranges, small, unpeeledmandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
water1000 g
-
macadamia nuts60 g
-
blanched almond220 g
-
caster sugar220 g
-
unsalted butter softened250 g
-
eggs3
-
cornmeal, coarse170 g
-
gluten-free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.4 g
Kalorie
1865 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gluten-free Baking
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Panforte
1 godz. 30 min
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20 min
Fennel, freekeh and orange salad
2 godz. 25 min
Baked cheesecake
2 godz. 55 min
Stewed prunes
55 min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 godz. 5 min
Semolina gnocchi with asparagus
1 godz. 15 min
Lebanese-style hommus
13 godz. 15 min
Banana and Pear Crumble
30 min
Chocolate and pear cake
1 godz. 30 min
Chocolate and nut biscuits
55 min
Apple, pear and bay leaf cake
1 godz. 15 min