Polenta, mandarin and almond cake
TM5 TM6

Polenta, mandarin and almond cake

4.3 (4 oceny)

Składniki

  • 320 g mandarins (approx. 4), unpeeled
  • 1000 g water
  • 60 g macadamia nuts
  • 220 g blanched almonds
  • 220 g caster sugar
  • 250 g unsalted butter, softened
  • 3 eggs
  • 170 g cornmeal, coarse
  • 1 tsp gluten-free baking powder
  • icing sugar, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1865 kJ / 444 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
31.8 g
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy