Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinatura al miele
- 100 g di aceto balsamico
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di miele
- 2 spicchi di aglio
- 1 pizzico di peperoncino secco piccante
- 4 filetti di petto di pollo, senza pelle
Guacamole al lime
- 20 g di succo di lime, spremuto fresco
- 250 g di polpa di avocado a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 cucchiaino di salsa piccante, tipo Tabasco
- 1 rametto di coriandolo fresco, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1704.8 kJ / 407.5 kcal
- Białko
- 37.8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Noodles con gamberi e avocado
35 Min
Marinatura agli agrumi e pepe rosa
20 Min
Manzo teriyaki con riso
1 Std. 50 Min
Gamberi in salsa speziata
40min
Marinatura al lime, zenzero e menta
15min
Salmone marinato alla salsa di soia, miele e sesamo
2 Std.
Marinatura all'ananas
20 Min
Salmone teriyaki
50 Min
Avocado toast con uovo
30min
Pollo con salsa al curry
50 Min
Salsa guacamole
10 Min
Guacamole Tex-Mex
5 Min