![Burebrot (Bauernbrot) Burebrot (Bauernbrot)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f7775c54-e5f4-4629-9e2a-11c247b08801/Derivates/fcd9f95b-cb92-4d71-91a6-fe44cc3a6520.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g Milch
- 175 g Wasser, lauwarm
-
½
Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g) - 500 g Bauernmehl, und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 978 kJ / 234 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Weizen-Dinkel-Brot
12h
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Landbrot Backhausart
2 Std.
Dreikönigskuchen
2h 15min
Dinkel-Haselnussbrot
2h 50min
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Tessinerli
1h 50min
UrDinkel Brot
11 Std.
Weggli
2 godz. 5 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min
Berner Zopf
1h 45min