Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g Milch
- 175 g Wasser, lauwarm
-
½
Würfel Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt
lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g) - 500 g Bauernmehl, und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 978 kJ / 234 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 2 g
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24j 30 menit
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
UrDinkel Brot
11 godz.
Weizen-Dinkel-Brot
12h
Landbrot Backhausart
2 Std.
Bretzeli
2h 30min
Tessinerli
1h 50min
Weggli
2 godz. 5 min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min
1.- August-Weggen
1h 10min
Berner Zopf
1h 45min