Urządzenia i Akcesoria
Burebrot (Bauernbrot)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 Scheiben
Składniki
-
Milch175 g
-
Wasser lauwarm175 g
-
1 Päckchen Trockenhefe, (7 g)Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Bauernmehl und etwas mehr zum Bestreuen500 g
-
Salz1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
9 g
Kalorie
978 kJ /
234 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Landbrot Backhausart
2 Std.
1.- August-Weggen
1 Std. 10 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Tessinerli
1 Std. 50 Min
St. Galler Bürli
26 Std. 30 Min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 Std. 55 Min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min
Weggli
2 Std. 5 Min
UrDinkel Brot
11 Std.
Berner Zopf
1 Std. 45 Min