Urządzenia i Akcesoria
Burebrot (Bauernbrot)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 Scheiben
Składniki
-
Milch175 g
-
Wasser lauwarm175 g
-
1 Päckchen Trockenhefe, (7 g)Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Bauernmehl und etwas mehr zum Bestreuen500 g
-
Salz1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
9 g
Kalorie
978 kJ /
234 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2 godz. 30 min
UrDinkel Brot
11 godz.
Tessinerli
1 godz. 50 min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Weggli
2 godz. 5 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 godz. 10 min
Bretzeli
2 godz. 30 min