Urządzenia i Akcesoria
Burebrot (Bauernbrot)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
8 Scheiben
Składniki
-
Milch175 g
-
Wasser lauwarm175 g
-
1 Päckchen Trockenhefe, (7 g)Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Bauernmehl und etwas mehr zum Bestreuen500 g
-
Salz1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
9 g
Kalorie
978 kJ /
234 kcal
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Landbrot Backhausart
2 godz.
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2 godz. 10 min
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
1.- August-Weggen
1 godz. 10 min
Knöpfli
50 min
Tessinerli
1 godz. 50 min
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Weggli
2 godz. 5 min
UrDinkel Brot
11 godz.
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 godz. 10 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min