
Urządzenia i Akcesoria
Schoko-Mocca-Torte
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Schokoladenbiskuit
-
Eier6
-
Zucker180 g
-
Weissmehl220 g
-
Kakaopulver und etwas mehr zum Dekorieren50 g
-
Backpulver¾ TL
-
Salz1 Prise
Moccafüllung
-
Gelatine7 Blätter
-
Vollrahm, gekühlt600 g
-
Zucker50 g
-
Vanillezucker selbstgemacht10 g
-
Ei1
-
Wasser20 g
-
Instantkaffee2 EL
-
Whiskey-Rahm-Likör (z.B. Baileys)40 g
-
Mocca-Schokolade zum Dekorieren, gekühlt (optional)
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
281 kcal /
1174 kJ
Białko
7 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Backen macht Freude
65 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria